Grădina la bloc

Avem un vecin, pe numele lui Lucian, un om tare harnic si cu o gradina superba. Culmea e ca gradina este la bloc.
   Omul s-a pus pe treaba si a facut cea mai frumoasa gradina de bloc pe care am vazut-o in viata mea.
   Astazi am mers sa fac niste poze si desi am fost de zeci de ori prin gardina, tot timpul gasesc flori sau plante noi pe care nu le-am vazut pana atunci.

Gradina este impartita in 2 parti: cea din stanga intrarii in bloc si cea din dreapta. Trebuie sa precizez ca gradina asta este extrem de frumoasa in toate anotimpurile...si vecinul nostru munceste, nu sta degeaba, in fiecare an cumpara ceva nou.

De inflorit nu au inflorit inca decat foarte multe lalele rosii dar ele sunt mult mai multe si mai felurite.






  

















    Nu pot decat sa sper ca intr-o buna zi o sa am si eu o gradina macar pe jumatate la fel de frumoasa ca ca aceasta si as vrea ca cel putin un sfert din toate gradinile de bloc sa arate la fel de ingrijite.

Comments

  1. De unde si aforismul 'Omul sfinteste locul'

    ReplyDelete
  2. Chiar e foarte frumoasă! Se vede că e pasionat și harnic. Bravo lui!

    ReplyDelete
  3. E uimitor, dar nu numai pentru ca e foarte frumoasa, ci si pentru ca, fiind la bloc, i-au rezistat fara sa fie furate toate acele ghivece, amfore, casute de pasarele ... E chiar uimitor ca nu i le-au furat. Cand stateam la bloc, am avut si eu un om gospodar asa, care-si ingrijea portiunea de pamant din dreptul geamului, dar iesea mereu tam-tam, ca el a muncit si nu l-a ajutat nimeni, ca a investit etc. Pe vecinul tau vad ca nu-l deranjeaza sa cheltuie cativa bani ca sa-si faca placerea. Bravo lui!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anul trecut i-a furat cineva sau narcisele parca dar anul acesta deocamdata nimic din fericire. Toate sunt acnorate de pamant ca sa le fie mai greu hotilor daca ar vrea sa le fure, asa pentru descurajare. De cheltuit am inteles ca a cheltuit foarte mult in primii ani singur. Acum toata lumea care vrea contribuie anual cu cat vrea fiecare. Bineinteles sa nu ajunge contributia dar mai bine ceva decat nimic...

      Delete
  4. Toata stima pentru Lucian! Gradina e cu adevarat superba! Ma asteptam la ceva frumos, dar aici e ceva foaaaarte frumos! E chiar incredibil ca exista! Oare mai este la fel de frumoasa si azi?
    Multumesc ca mi-ai spus despre acest coltisor de frumusete langa un bloc! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi am fost anul trecut pe acolosi gradina era si mai frumoasa pentru ca aparuse o fantana arteziana. Erau cateva mici schimbari: fantana de lemn nu mai era pentru ca o furasera cat timp mai eram noi acolo. In fiecare an are cate un proiect. Poate in primavara am timp sa ma duc sa fac niste poze si sa mai fac o postare. Cat timp va locui Lucian acolo, gradina va fi ingrijita!

      Delete
    2. Uite , am gasit pe facebook, o pagina a gradinii:
      https://www.facebook.com/pentrunoisipentruceilalti/

      Delete

Post a Comment