Trandafirii galbeni care lumineaza gradina

Nu stiu care sunt florile voastre preferate dar mie imi plac la nebunie trandafirii galbeni. Mi se pare ca invioareza, inveselesc si imbunatatesc gradina chiar si intr-o zi ploioasa si racoroasa. Si deoarece sunt mare fan trandafiri galbeni, am si cativa in gradina. Bineintelesc ca unde sunt mai multi sunt si preferinte. Daca va intrebati cum sunt preferintele mele in cazul trandafirilor, pai in primul rand trebuie sa fie rezistenti la boli. Nu urasc ceva mai mult la trandafiri decat sa-i vad fara frunze. Forma tufei si inlatimea ei sunt de asemenea importante. Sa nu uitam de forma florii si culaoarea ei...

Bahama

Un trandafir frumos dar bolnavicios, prea bolnavicios pentru gustul meu.




Splendid ruffles 

Este primul an la mine in gradina si pana cum am numai pareri bune despre trandafirul asta. Imi place foarte mult forma florilor in primavara pentru ca sunt tare franjurate ( mai franjurate decat la orice trandafir pe care il am in gradina)! In timpul verii li s-a schimbat forma dar oricum fiind in primul an, totul se schimba la trandafirul asta! Este un trandafir care HMF spune ca ajunge pana la 





 China Girl

Este un trandafir care este extrem de spectaculor in primavara cand temperatura nu este foarte mare dar care este sensibil la patarea neagra. In schimb floarea este extrem de spectaculoasa asa franjurata! Trandafirul asta are mereu cate o floare, chiar daca in vara sunt mai putine. Per total isi merita locul in gradina!




Inka

Un super trandafir...si mereu plin de flori si foarte sanatos!







Teasing Georgia 

Trandafirul asta nu pot sa zic ca m-a impresionat foarte tare, este un trandafir frumos dar nu extraordinar. Mie imi place cel mai mult toamna cand are culoarea cea mai puternica!




The girl from yesterday


Este un trandafir care la mine in gradina este abia in al 2 lea an si face parte din colectia Plant'N'Relax! Asta inseamna ca este un trandafir extrem de sanatos! O alta caracteristica care imi place la trandafirul asta este ca floarea nu ii se decoloreaza. Cu forma florilor atat de frumoasa, sunt extrem de multumita de alegere!







 

The Pilgrim

Este un trandafir catarator de la David Austin care este abia in al 2 lea an la mine in gradina si cauta cu disperare ceva pe care sa se catere! Cred ca de anul viitor va trebui sa il sprijin cu ceva pentru ca altfel nu cred ca o sa isi arate intreaga lui splendoare.




Julia child

Este primul an la mine in gradina pentru trandafirul asta si nu pot spune ca m-a impresionat profund! Dar este abie primul an si nu imi pot forma o parere precisa despre el!





Comments

  1. Da stiu ca ai ceva trandafiri galbeni :) Minunati ! Greu de ales care-i mai frumos. Ai loc sa mai plantezi ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e Dani, am ceva pentru ca sunt preferatii mei si am planuri pentru si mai multi! Pai acum am vreo 40 si ceva de trandafiri in 2 gradini. La Brasov am vreo 11 si restul sunt la Mandra. Loc este numai bani sa-i cumpar sa fie!

      Delete
    2. Inmultirea trandafirilor se face si prin butasirea lor cu sticla de plastic.

      Delete
    3. Ii mai inmultesc si cu sticle de plastic dar imi place sa am mereu trandafiri noi si nu din aceea de la Yurta. Nu am de 2 ori acelasi trandafir in gradina, doar daca imi place foarte mult. Ceea ce inmultesc de obicei dau la schimb sau rudelor.

      Delete
  2. sunt perfecti, ador trandafirii!

    ReplyDelete

Post a Comment