Si mai multe rasaduri

  Anul asta m-am intrecut cu raasadurile, cu bulbii, cu trandafirii.
  Printre rasadurile de anul asta se numara:rosii, craite, petunii, gazania, regina noptii, primula,carciumarese, azalee de gardina.Unele sunt deja rasarite iar pe altele le astept sa rasara.

   Vara asta am vrut sa am mai multe muscate decat in anii anteriori si am zis sa incerc cu niste seminte, desi nici eu nu credeam ca o sa iasa atat de multe, au rasarit si relativ repede si sunt frumoase. Totusi mai au pana infloresc...
     Poate era mai usor sa cumpar niste rasaduri din piata care nu sunt scumpe si necesita mai putina munca.



    In schimb am cumparat niste rasaduri de muscate curgatoarepentru ca nu am gasit seminte. A doua zi dupa ce le-am cumparat li s-au deschis florile.Pana acum am roz si rosii, sper sa fie si albe printre ele.






Pana la urma am reusit si sa replantez si petuniile. Jumatate din ele le-am dat si celalata jumatate le-am replantat. Oricum sunt foarte multe si asa...o sa ma nevoie de multe, multe ghivece si mult pamant.




Acum au inceput si craitele sa isi faca aparitia...timid, timid.Inca mai astept sa rasara gazania. Nu stiu daca mai rasare pentru ca am plantat-o in acelasi timp cu craitele. Acestea au rasarit dar gazania nu. Mi-ar parea rau sa nu rasara pentru ca anul trecut le-a mers foarte bine in gradina si au fost frumoase pana aproape de inghet.


    Au rasarit si primulele...abia astep sa le vad inflorite 
  


Am replantat in gradina si rosiile. Am avut si ajutoare, asa ca treaba a mers destul de rapid.
Batul delimiteaza diferitele soiuri de rosii...




Trupa face treaba iar eu ...fac poze...


Sper sa se prinda toate si sa avem rosii din belsug ...asta daca nu o sa fie o vara prea secetoasa...

Comments

  1. Ooo, ce de rasaduri ! Ai depus o munca titanica, bravo pentru rabdare, Adriana !
    La ce distanta ai pus rosiile ? Asa dese le pui de obicei ? Eu iti urez, sa ai muuulte fructe de-acolo si sa pui bulion din belsug pentru iarna !

    ReplyDelete
  2. Sa vedem cum vor fi muscatele din seminte. Am incercat si eu intr-un an, dar cred ca nu am avut rabdare suficienta cu ele si nu le-am bibilit indeaproape , incat sa si rasara.Si mi-am zis atunci ca probabil e mai greu (de fapt si citisem undeva ca asa e) sa cresti muscate din seminte. Dar uneori ce e mai greu, reprezinta o provocare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu cum vor fi dar am zis ca nu am ce pierde daca incerc. Pentru mine e prima data cand plantez muscate din seminte. Pana acum le cumparam si eu gata inflorite. Nu sunt scumpe si stii exact ce culoare cumperi.Aici va fi o surpriza...nu stiu daca vor inflori sau daca le va merge bine, dar pana cum au rasarit.

      Delete
  3. Dupa cum se vede am avut ajutoare de nadejde.
    Locatia nu este permanenta. Pentru ca la Fagaras este inca frig si bate vantul nu le putem lasa in aer liber. Peste arcurile care se vad in poze vine o prelata care apara rosiile de intemperiile vremii de la munte.
    Foarte probabil nu o sa le plantam pe toate in final, avem rude si vecini care au si ei nevoie. Pentru noi sunt oricum cam multe fire.
    Multumesc dar pana la bulion mai emult, mult de munca...

    ReplyDelete
  4. Jeg kom bare lige forbi.
    Hvor ser det alt sammen godt ud.
    Tak for kigget.
    Ha´ en dejlig aften.

    ReplyDelete
  5. Thank God for google translate :))! Sorry but I don't speak Danish...I wish I could :). Thank you for your visit and your kind words!

    ReplyDelete
  6. Spor la treaba Adriana si recolte bogate si sanatoase!

    ReplyDelete

Post a Comment