Creasta cocosului si Salvie

Nu am apreciat indeajuns salvia pana anul acesta.Mi se parea ca e o floare demodata.Am cumparat cateva fire si le-am pus in gradina, numai asa...ca sa umplu un spatiu gol iar ele  m-au uimit cu frumusetea lor si prospetimea data gradinii.
Pe langa salvie am cumparat si cateva fire de Creasta cocosului care sunt si ele impresionante cu vaarietatea de culori pe care o etaleaza
Anul viitor am zis ca trebuie neaparat sa pun niste salve, mai multa, in stilul meu caracteristic, si de ce nu ...si niste Creasta cocosului.








Comments

  1. Salviile sunt superbe... dupa ce am plantat prima salvie, am inceput sa tot adun diferite specii. Acum cred ca am vreo 10 feluri, anuale si perene. Tu ai salvia splendens, e anuala, dar fii atenta anul viitor pe locul unde le ai acum s-ar putea sa gasesti plantute noi din semintele de vara asta. Eu am avut surpriza asta, si cu siguranta spun ca au crescut mai frumoase si de un rosu mai frumos decat cele pe care le-am cumparat de la sere.

    ReplyDelete
  2. Buna Dana,am vazut ca sunt si altfel de Salvii.Dar parca celelalte sunt prea inalte.Asta este parca singura mai pitica.Ar fii intr-adevar o surpriza sa gasesc anul viitor salvii din seminte dar pe locul ala vreau sa pun in toamna lalele.Deci cred ca am sa le cam deranjez locul.Nu e nici o problema pentru ca cu siguranta imi cumpar in primavara seminte pentru rasaduri de salvie.

    ReplyDelete
  3. Superbe si delicate. Cred ca in combinatie cu cineraria sau chiar salvia officinalis( este perene, medicinala si condiment,florile nu sunt impresionante dar culoarea frunzelor contrasteaza bine cu culoarea celor doua flori pe care le-ati plantat) ar fi ceva de vis. O zi frumoasa si o toamna bogata va doresc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulutmesc! Nu sunt eu mare fan salvie dar intr-adevar imi place rosul aprins al florilor.Stiu ca exista mai multe feluri dar mi se par banale in comparatie cu cea rosie.Cei de la Gradina Bakker au o varietate de culori impresionanta la salvie:

      http://www.gradinabakker.ro/product/salvie-cleopatra-mix/

      Asa ceva chiar as vrea.
      Multumesc pentru vizita si va mai astept la mine pe blog!

      Delete

Post a Comment