Crizateme

    A venit toamna si gradina deja incepe sa dea semne de resemnare si sa faca loc anuotimpului rece.

    Avem o toamna foarte ploioasa si friguroasa.Singurele care se tin bine in gradina sunt trandafirii, daliile, crizantemele si salvia.

   Tot ceea ce inseamna crizanteme anul acesta este cumparat. Le-am cumparat din piata, o parte iar cealalta parte din Bricostore. Cred ca cresterea crizantemelor din seminte o sa fie un experiment pentru anul viitor. Un alt experiment va fi Salvia (desi cred ca creste destul de usor din seminte).















Comments

  1. Ce culori superbe au crizantemele tale. Am vazut Salvia splendens intr-una din poze, arata in putere chiar daca ploua si e frig. Daca astea sunt salviile ce doresti sa le cresti din seminte, cresc usor. Eu am avut o surpriza anul asta ca au crescut din semintele cazute anul trecut.
    O toamna bogata si frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Dana, se pare ca iarna vine mai devreme anul asta.
      Da, astea sunt singurele salvii care imi plac, in parte pentru ca nu cresc foarte inalte, in parte pentru ca au contrastul izbitor intre rosu si verde.M-as bucura sa creasca usor.Vom vedea in primavara..

      Delete
  2. La mine tufanelele inca cer ploaie ... e prea uscat ca sa infloreasca. Tufa galbena cu boboci caramizii m-a cucerit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Dana,poate putem sa iti trimitem niste ploaie pentru ca noi chiar am avut din belsug anul asta.

      Delete
  3. Crizantemele se inmultesc mult mai usor prin butasi.Prin seminte eu nu am incercat, nu stiu cum ar fi, dar cred ca mai pretentios. Nici nu am mai auzit pana acum de inmultirea crizantemelor prin seminte :). Mie imi place foarte mult crizantema galbena cu flori ca niste nasturasi . Si celelalte sunt frumoasa, dar asta e deosebita .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu sunt foarte incepatoare la capitolul crizanteme si nu prea stiu multe despre ele, dar ma gandeam ca vreau si altceva decat ceea ce am si as vrea sa le cresc de cand sunt mici.Asta este motivul pentru care ma gandeam ca poate ies si din seminte.
      Aceea galbena/portocalie si inca 2 mai deosebite sunt cumparate din piata de la o doamna care se ocupa direct cu cresterea lor iar celelalte sunt de la Bricostore.

      Delete

Post a Comment