Primulele mele

Anul trecut am plantat niste primule. Au rezistat doar 3 pentru ca le-am lasat in ghivece si nu le-am plantat. Anul asta una este pe punctul de a inflori. Pe langa ele am mai cumparat si altele care sunt mai nobile. Sa speram ca vor mai iesi si anul viitor.
   Deocamdata sunt in ghivece si asteapta o vreme mai buna ca sa fie plantate.
   Le-am cumparat de la o doamna foarte harnica si foarte gospodara care impreuna cu sotul ei detin o mica sera. Vorbeam cu ea si zicea ca e multa munca dar si satisfactiile sunt mari.O inteleg pe deplin, chiar daca eu nu am o sera intreaga, cand imi infloreste o singura floricia sunt foarte fericita.







Ultima este cea crescuta de mine. Nu mai are mult si infloreste!


Comments

  1. Vesele si colorate. Ar trebui sa le mearga bine intr-o zona cu semi-umbra ... N-am incercat niciodata sa le inmultesc. Cea crescuta de tine e din seminte ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Dani,caut zona aia numai ca iti dai seama ca in zona cu semicumbra e si foarte multa umezeala, mai ales acum in primavara. Eu am incercat si anul trecut si anul acesta numai ca imi cresc foarte, foarte greu.Da, cea din ghiveci , care sta sa infloreasca, este crescuta anul trecut sin seminte si mai are inca 2 surori langa ea numai ca ele sunt mai mititele. Daca vrei sa le inmultesti trebuie sa ai rabdare pentru ca daca pui samanta anul asta, iti vor inflori la anul. Cel putin la mine asa a fost, fara sa le fortez cu ingrasamite.

      Delete
  2. Mie primulele în ghiveci mi se par aşa de sensibile!
    Am acum una pe cale să se usuce, nu ştiu ce să-i dac s-o salvez.
    S-o plantez de-acum în grădină?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu daca sunt sensibile sau nu pentru ca e prima data cand am cumparat. Cea care este a mea, s-a dezvoltat foarte tarziu anul trecut si nu am mai plantat-o in gradina. Intentionez sa le plantez pe toate in gradina, imediat ce sa imbunatateste vremea.
      A dumneavoastra poate se usuca pentru ca este prea clad in casa. Eu le tin pe balcon momentan, impreuna cu rasadurile, cu geamul majoritatea timpului deschis. este mai racoare acolo. Puteti sa o plantati in gradina. s-ar putea sa i se usuce frunzele dar sa rasara anul viitor din nou. Ale mele au stat in ghiveci toata iarna in beci, cu putina lumina. Cand am vazut ca s-au inverzit le-am scos afara si astept o vreme acceptabila de transplantat in gradina.

      Delete
  3. anul asta m-am indragostit si eu de ele, parca au aparut in mii de culori ce pana acum n-au existat.
    mi-am luat una acum doua, trei saptamani si am pus ghiveciul, fara sa stiu, in casa langa calorifer, intr-o tava de aluminiu de la cozonac. in doua zile s-a ofilit complet. am scos-o de la caldura, dar degeaba, langa ea mai era si o panseluta, pe duca si ea.
    mi-a trecut prin cap ca poate tava de aluminiu nu e buna pt ele, caci ele deja aveau radacinile iesite din ghiveci. le-am scos de acolo si le-am pus pe pamantul gol al unui alt ghiveci. panseluta s-a revigorat imediat, iar primula da semne de revenire.
    ca idee generala: trebuie tinute la rece, la cat mai rece.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bun Cristina, pai si eu le tin la rece, langa rasadurile rasarite. In nici un caz in casa langa calorifer, in balcon cu geamul deschis pana cand le duc la tara sa le plantez in gardina.Deocamdata le merge bine pentru ca e frig afara. Nu ma indur sa le plantez pe vremea asta, chiar daca sunt flori de primavara. Si panseluta ar trebui tinuta tot la racoare! Anul asta am plantat niste panseulte din seminte si sunt tare amarate ca le tin la caldura. Trebuie sa le bag si pe ele la rece sa se inzdraveneasca! Mult succes cu primula! Sa speram ca isi revine sa te poti bucura de ea!

      Delete
  4. Ce cucubeu splendid, pe o vreme ca cea de acum iti insenineaza ziua cand la privesti.
    Sa-ti traiasca si sa-ti bucure fiecare primavara. O zi minunata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu sper ca le voi vedea si anul viitor! Ma gandeam totusi ca imi lipsesc 2 culori esentiale: mov si rosu si ma gandesc sa le cumpar si pe ele.

      Delete
  5. Va doresc o primavara de vis cu bucurii si multe impliniri.
    LA MULTI ANI!
    Cu stima,

    ReplyDelete

Post a Comment