Trandafirii englezesti in plina splendoare

Crocus


Este al II-lea an pentru acest trandafir de la David Austin. Desi a plouat mult si vremea nu a fost chiar perfecta, cu putina ingrijire , nu a avut probleme de sanatate pana acum. Este un trandafir care infloreste permanent pe parcursul anului si extrem de bogat.
 Inaltimea lui ar trebui sa fie de 1.20 dar al meu cred ca are deja 1.80 si pare ca nu se opreste aici.





L.D. Braitwhaite

 Un trandafir tufa care a avut de suferit anul acesta din cauza intemperiilor, are un miros destul de puternic de trandafir vechi. Infloreste in valuri si are o floare compacta la inceput dar care se deschide pe masura ce floare se maturizeaza.
 Este un trandafir cu o culare superba care merita un loc in orice gradina.




Rhapsody in blue

Un trandafir care semana cu un maces dar cu petale duble...
O prezentare mai detaliata probabil ca am sa o ofer anul viitor cand o sa il cunosc mai bine. Deocamdata pot sa va spun ca infloreste in buchetele...




Teasing Georgia

In trandafir cam dezordonat din punct de vedere al cresterii dar care se disciplineaza (asa am auzit) incepand cu cel de-al treilea an.
Miroase destul de puternic si per total este un trandafir extrem de frumos.







Gertrude Jekyll

Toata lumea il lauda ca fiind cel mai parfumat englezesc. Mie mi se pare ca L. D. Braitwhaite este mai parfumat decat el. Este un trandafir care se indreapta inspre catarator si infloreste in valuri. Florile tin relativ putin. Este un trandafir pe care toata lumea il lauda....eu astept momentul..





Comments

  1. Superbă colecţia ta de trandafiri.
    Îmi plac mult de tot Teasing Georgia, au o culoare superbă.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preferatul meu Crocus momentan. Mi se pare trandafirul care s-a dezvoltat cel mai bine. Este si cel mai harnic trandafir pe care il am, a inflorit constant pe perioada verii.

      Delete
  2. Gertrude Jekyll nici pe mine nu m-a impresionat pana acum, dar asa cumn spui si tu, mai astept. Insa in general vorbind despre trandafirii englezesti, pe mine m-au cucerit, sunt asa cum le este faima, harnici si frumosi, cand sunt plini de flori umplu gradina de culoare si parfum. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca trebuie sa il pun pe spalier ca sa infloreasca din nou. A facut cateva crengi mai inalte de 2m si a inflorit de 2 sau 3 ori de la inceputul anului.

      Delete

Post a Comment