Trandafirii englezesti si nu numai

21 iunie este cea mai lunga zi din an, pacat ca nu sunt toate asa lungi! Zilele lungi de vara imi dau senzatia de energie constanta, senzatia ca ziua abia a inceput chiar daca este ora 6 seara si abia am iesit de le munca.
 Sezonul trandaifrilor abia a inceput de vreo 2 saptamani , cel putin la mine in gradina, si as vrea sa ii vad infloriti tot anul pentru ca nu ma mai pot satura de frumusetea, parfumul si culorile lor.


Emilien Guillot 

Plantat anul trecut a inceput sa se dezvolte bine si sa infloreasca abundent. Este de vazut daca va inflori constant sau in valuri...Are o culoare rosie- portocalie in exterior care se continua cu un portocaliu clar in itneriorul rozetei.





Eden rose

 Impresioneaza intotdeauna la inceputul sezonului. Aproape pot sustine ca e mai frumos decat Tesing Georgia dar cumva Georgia reuseste sa rastoarne balanta spre sfarsitul sezonului si atunci ea este regina gradinii.




Gertrude Jekyll

Stiu clar ca este catarator dar am citit ca daca te chinui il poti creste si ca tufa. Problema este ca pe la mijlocul sezonului creste destul de tare si nu ma lasa sa uit ca este catarator. Poate de aceea prima inflorire este si cea mai abundenta. Restul sezonului ma rog de el sa infloreasca dar probabil si el ma pedepseste ca il chinui ca tufa si nu il las in voa lui ca si catarator. Inca nu m-am hotart ca vreau sa fie dar cu siguranta va trebui sa ma hotarasc repede daca vreau sa il vad inflorit... Parfumul insa, inegalabil printre enlezestii mei...



Amadeus

Este plantat in primavara anului trecut si s-a cam chinuit saracul sa se prinda si sa creasca. Anul trecut eram bucuroasa ca a supravietuit iar anul acesta mi-a facut onoarea sa imi arate florile si culoara lui....si ce onoare... Stiu ca are nevoie de un suport adecvat, nu un bat de care sa il leg dar vine si suportul...este pe drum. Sper ca in urmatoarele saptamani sa rezolv si chestia asta ca sa ma pot bucura de frumusetea lui.



Easy does it

Un trandafir care a crescut extrem de usor si repede si care infloreste abundent iar florile lui tin mai mult decat cele ale trandafirilor englezesti. Pe masura ce floarea ajunge la maturitate isi schimba culoarea dar nu ma deranjaza deloc chestia asta...am un trandafir cu multe, multe nuante si culori!

 


 Heidi Klum

Inca e la stadiul de boboc dar arata promitator. Un trandafir plantat in toamna care s-a dezvoltat extrem de bine pana acum...punctul culminant, deschiderea completa a florii, il astept si eu cu nerabdare..


Ebb tide

L-am tot asteptat si acum ca il am parca nu e atat de impresionant. Vina e si a mea ca l-am plantat in soare direct dar la mine in gradina nu prea este umbra deci nu am prea avut de ales. Seamna momentan la culoare cu Heidi Klum dar mai departe mai vedem...



Comet

Este unul din trandafirii cu care mi-am inceput mica colectie si la care nu vreau sa renunt...zic asta pentru ca am pus ochii pe 3 trandafiri tot de la incepuri pe care i-am cumparat cu 5 lei si se vede chestia asta. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt de parere ca un trandafir trebuie sa fie scump ca sa fie frumos dar cei 3 in cauza imi demonsteaza teoria mea: Un trandafir trebuie sa coste mai mult de 5, 10 lei ca sa fie frumos, compact, rezistent la boli si sa infloreasca toata vara.
Comet, chiar daca l-am cumparat cu 10 lei, a meritat si sunt multumita de el.



Comments

  1. O colectie ca un curcubeu :) Sa te bucuri de ei, Adriana !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Dani, mie asa imi place! Am vazut multe gradini cu trandafiri mai mult albi sau roz dar intr-advear eu i cumpar toate culorile si chiar asa i pun si in strat: ma straduiesc langa unul mov sa am unul galben ca sa aiba un pic de contrast si impact.

      Delete
  2. Superbi, cred ca privirea de ansamblu este deosebita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai au de crescut unii si mai sun foarte multi care sunt abia plantati si care acum infloresc sau care nu au inflorit inca. O sa fie cu adevarat spectaculos peste cativa ani!

      Delete
  3. Foarte frumosi si cu multe flori !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, flori fac intr-adevar, unele se scutura si altele le iau locul dar asa si trebuie pentru ca altfel un trandafir nu este aratos.

      Delete

Post a Comment