Galben puternic

 Ce poate fi mai frumos intr-o gradina decat florile galbene? Eu trebuie sa recunosc ca sunt o mare fana a florilor galbene. Orice este galben merge in gradina, dupa parerea mea!

Si cum dintr-o gradina nu ar trebui sa lipseasca trandafirii, eu cred ca trandafirii galbeni sunt cei mai frumosi.
Din multitudinea de trandafiri galbeni, am si eu cativa:

Bahama - putin cam sensibil la patarea neagra dar foarte florifer. Florile nu au miros


The gilr from yestraday - un trandaifr nou la mune in gradina, cu crestere lenta care este si micut.


Inka - un trandafir tot micut dar foarte frumos si sanatos


 Chian girl - un trandafir mai sensibil la patarea neagra dar care are o forma a florii deosebita


Rujii

Lumineaza orice gradina si florile dureaza foarte mult. Datorita inaltimii plantei trebuie plantata in spatele stratului de flori.


Lysimachia Punctata Alexander - are nevoie de umbra partiala macar cateva ore pe zi deoarece frunzele se ard din cauza soarelui puternic de la mijocul verii.

Daliile - Planta perena, nepretentioasa care inflreste pana la prima bruma. Tuberculii de Dalie se scot apoi si se lasa la uscat intr-un loc aerisit, ferit de lumia soarelui dupa care se depoziteaza pe perioada iernii intr-un spatiu ferit de inghet.


Gladiolele- la fel ca si daliile se scot din pamant toamna si se depoziteaza intr-un loc ferit de inghet. Am tot citit cum ca gladiolele ar fi flori ce inforesc pe toata perioada verii dar de fapt ele infloresc o perioada destul de scurta de 2 saptamani. Deoarece nu tot bulbii sunt la fel de mari, gladiolele se dezvolta diferit deci infloresc in perioade diferite, in asa fel va puteti bucura de gladiole un timp mai indelungat.


Mirabilis jalpa - desi se deschid doar la sfarsitul zilei sau in zilele cu cerul innorat, noptitele (cum le mai spune popular), sunt niste flori foarte indargite si raspandite.


Gazania- sunt flori care iubesc soarele si pe care nu le deranjaza putina seceta. Daca este un an ploios, aceste flori nu se dezvolta prea bine si nici nu infloresc in abundenta. Eu meru cumpar rasaduri care sunt inflorite toata vara, pana la primul ger.


Craitele- nu sunt printre preferatele mele dar isi fac treaba: infloresc toata vara si sunt sunt deloc pretentioase




Comments

  1. Replies
    1. Multumesc, creste in fiecare an, pe masura ce creste experienta si invat din greseli!

      Delete
  2. O gradina solara ... Doar narcisele galbene au ramas pe dinafara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate Dani, dar gresala se poate indrepta!

      Delete

Post a Comment