Bradul de Craciun- idei pentru spatii mici

Pentru ca nu mai este mult pana la Craciun si pentru ca nu toata lumea are o casa mare ca sa isi permita un brad de Craciun mare, am gasit cateva idei pentru o casuta festiva in cea mai importanta sarbatoare a anului. Lumea moderna a gasit solutii pentru toate gusturile si toate buzunarele.

1. Un brad micut, intr-un ghiveci care poate fi plantat in gradina/ padure in primavara. Daca achizitionati un asemenea brad trebuie sa stiti ca bradul va suferi un soc daca il scoateti de la temperatura de 20- 22 de grade, cat sunt in casa, la temperaturi de iarna in balcon deschis. Cel mai bine este sa il puneti pe casa scarii sau intr-un balcon inchis dar aerisit unde temperatura este peste pragul inghetului.
    Sunt anumiti comercianti care vand brazi la ghiveci insa nu toti au si radacina. Asta inseamna ca bradul se va usca indiferent de conditiile in care este tinut. Un semn ca bradul ar putrea fi fara radacina este pretul: daca bradul este la ghiveci dar este ieftin, acesta s-ar putea sa nu aiba radacina. Brazii care sunt vanduti la ghiveci, cu radacina sunt mai scumpi.



2. Un brad micut care poate fi pus pe o masuta, fara a ocupa spatiu in plus.


3. Crengi de brad intr-o vaza decorativ


4.  Crengi de brad prinse pe perete, apoi ornate cu globuri, luminite, beteala.


5.  Conuri de brad asezate sub forma de piramida, lipite asezate pe o farfurie sau platou


6.  Un brad facut din crengi, sfoara, nuci, conuri de brad. Etapele si materialele folosite, le puteti gasi in link-ul de sub poza.


7. Brad de craciun din carti 


8. Brad de Craciun pe perete, din ghirlanda artificiala de brad ornata cu beculete. 


9. Brad de Craciun pe perete din crengi si bete


10. Brad de Craciun, pe colt, din scanduri


Orice fel de brad ati alege: antural sau artificial, real sau pe prete, este o activitate unde toata familia poate contribui.  Nu este Craciun daca nu este brad in casa. Cel putin pentru mine...


Comments

  1. Într-un an am împodobit un rozmarin la ghiveci cu decorațiuni făcute de mine. Din păcate, pe atunci nu mă jucam (încă)cu aparatul foto. Poate n-ar fi o idee rea să repet isprava :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite ca asta nu am trecut in lista: plante de prin casa. Poate ar fi trebuit!Ar fi interesant sa vedem un rozmarin impodobit!

      Delete
  2. Multumesc pentru idei! Sunt faine toate! Acum vreo doi ani am cumparat unul mic, din "plastic"; arata bine, dar nu are parfum de brad asa ca "adaugam" crengute de brad puse in apa, sa fie cat mai mult timp usor parfumate.
    Haha! Si noi am impodobit intr-un an un laur! :)
    Ca si tine cred si eu: Craciunul fara brad impodobit nu e Craciun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si noi avem tot din plastic de multi ani deja. Cred ca sunt vreo 5. Mie imi plac cei naturali dar prefer sa ii las in padure, unde le este locul.

      Delete
  3. am un bradut din sarma si matase, el troneaza de sarbatori pe masuta in biblioteca. pentru mirosul de brad, pun ulei esential de brad in lampa de aromoterapie. mai adaug si un pic de ulei de scortisoara, de portocale, sa miroase a craciun bine :) cei doi brazi de afara raman neimpodobiti: vin cainii si ii chinuiesc cand vor sa ia ornamentele, asa ca prefer sa pun luminite pe ici, pe colo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simona, ca cate pisici si caini ai, nici eu nu as vedea bine un brad impodobit. Nu cred ca ar trece cu bine sarbatorile

      Delete

Post a Comment