Uniti salvam Rosia Montana!

Proteste, proteste, proteste!
De 2 saptamani ne sta gandul numai la proteste. Cum? Ne facem pancarde (unele luate de pe internet), altele le concepem pentru ca avem un designer si jumatate in casa..
 Printam tricouri si pancarde pentru ca vrem sa ne facem vazuti pentru a timite mesajul cat mai departe la oamenii care stau in fata televizorului, la cei din fata calculatoarelor , la cei de pe terase poate, poate ni se vor alatura si noi pentru o cauza nobila:Salvarea Rosiei Montane.
Din pacate suntem mult prea surzi pentru a auzi mesajul, mult prea orbi pentru a-l vedea sau mult prea nepasatori pentru a-l remarca. Anii de comunism poarta o amprenta clara si adanca asupra romanilor carora nu le mai pasa decat de un singur lucru: ei insisi.
Pentru nepasarea de care dam dovada vom plati scump, foarte scump in anii ce vor urma.
Coruptia din tara asta este atat de profunda incat nu stiu daca vom putea scapa vreodata de ea.Noi iesim in strada dar suntem prea putini si prea invizibili. Din pacate sunt foarte multi oameni care nu vor ca proiectul asta sa se materializeze dar ei nu cred ca solutia cea mai buna este sa iesim in strada.
Ma uitam in jurul meu la proteste si am vazut foarte multi tineri si foarte putini oameni de 40-50 de ani. Oamenii ar trebui sa iasa in strada si sa protesteze...nu vad cum altfel putem opri un guvern care isi vede doar propriile interese si nu tine seama de ceea ce vrea poporul, un popor pe care ar trebui sa il reprezinte. Cum poate prim ministrul tarii sa poarte in fata camerelor de filmat uniforma firmei care vrea sa ne distruga tara si care vrea sa ne fure bogatiile? Asa ceva se intampla numai in tarile din lumea a 3-a. Nu stiu voi dar eu prefer sa fiu saraca si santoasa decat saraca si bolnava.
Guvernul nu o sa faca nimic cu cei 6%... :)). Din pacate Rosia Montana nu e decat inceputul...urmeaza gazele de sist care sunt si ele o problema foarte grava.
Parca niciodata nu am avut politicieni atat de corupti incat sa vrea sa ne vanda cu totul.
Poate ne meritam soarta atata timp cat nu facem nimic...stam in fata televizoarelor si vedem transmisiunile unor televiziuni cumparate de catre RMGC.
Eu vad o sigura optiune: sa iasa 80% din populatia romaniei in strada...
 Uniti salvam Rosia Montana!






Comments