Achizitii de primavara 2019 - partea 1

Anul asta am exagerat cu cumparaturile de primava: clematite, trandafiri, bulbi, plante perene... le-am cumparat pe toate.

Trandafir Störtebeker - un trandafir de la Tantau ce ajunge pana la 0,80-1,20 m

  https://www.rosen-tantau.com/en/stoertebeker-rose/



Si anul clematitelor... mai ales ca acum am stative si perete sa le sprijin! Pozele sunt preluate anul asta, anul viitor sper sa vin cu poze originale, din gradina.

Clematita Venosa Violaceea - clematita bicolora, ajunge pana la 2- 3 m si nu este parfumata.



Clematis Slowianka - o clematita de culoarea rosu-magenta,  ajunge pana la 2,5- 3m.


Clematis My Darling BPR - infloreste intre VI-VII, IX. Este o clematita bicolora care infloreste cu flori mari si ajunge pana la 1,5-2 m inaltime.


Ultimele, dar nu cele din urma, sunt  salviile nemorosa 'Ostfriesland' pentru proiectul care l-am gandit la inceputul anului : http://gradinadinmandra.blogspot.com/2019/01/planuri-pentru-2019.html



Comments

  1. ce frumoase sunt, eu anul acesta as vrea sa plantez 4-5 pawlonia, sper sa reusesc!

    ReplyDelete
  2. Am tot citit si eu de pawlonia, vecina chiar si a pus in gradina numai ca in zona Fagarasului nu rezista, vara creste si iarna moare deci nu a ajuns nici inalt nici cu tulpina groasa. oricum din ce am citit eu, nu am fost prea incantata de el. Cred ca lucrul care m-a afectat cel mai tare este ca consuma foarte tare resursele solului intr un timp relativ scurt.Poate tu o sa ai mai mult noroc cu ei. Multa bafta si asteptam pareri si fotografii

    ReplyDelete

Post a Comment