Stiati ca...trandafirii si alte plante

Stiati ca anumite plante sunt extrem de compatibile cu trandafirii pe cand altele sunt mai putin compatibile?
In acest articol vom afla care sunt cei mai potriviti companioni pentru trandafirii dumneavoastra si ce va sfatuim sa plantati in jurul lor.

Trandafiri sunt probabil cei mai intalniti, cei mai iubiti, cei mai faimosi, cei mai cautati si cei mai nepretentiosi. Totusi cateodata nu ajunge sa pui un trandafir intr-un loc pentru a infrumuseta locul respectiv, cateodata este nevoie si de alte plante in completare pentru ca locul respectiv sa arate asa cum ne-am dori.

Ce plante sunt compatibile cu trandafirii si merg foarte bine alaturi de ei?

1. Clematitele - sunt companioni excelenti pentru trandafiri si merg plantate sau langa trandafir ca se se urce pe acelasi spalier, sau in spatele trandafirilor.



2. Nemtisorul

Un alt partener excelent pentru trandafiri este nemtisorul. Cei doi se simt foarte bine unul in prezenta celuilat si se completaza nemaipoment unul pe altul.



3. Salvia perena

Salvia perena completeaza si ea peisajul si pune in evidenta culoarea trandafirului. De asemenea atrage foarte multe albine.


4. Hemerocallis Stella d'Oro - Galbenul puternic are un contrast extrem de bun cu salvia mov si cu un trandafir roz spre exemplu.




5.  Lupinul si irisii merg de minune printre trandafiri


6. Monarda  sau menta indiana.


Comments

  1. Hm, ai mei au gladiole, kale, gura-leului, salvie, ochiul-boului. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foecare cu preferintele dar mie imi plac plantele perene pentru ca nu trebuie sa le scoti peste iarna si cresc in fiecare an si acopera tot mai bine spatiul dintre ele. Cu semintele mi se pare ca e mai greu pentru ca trebuie plantate mereu. Gladiolele si calele trebuie sa le scoatem din pamant pentru ca ingheata la Brasov.

      Delete
  2. Ce multe lucruri stii despre floricele! Este firesc daca aveti gradina!
    Combinatiile arata superb! Multumesc pentru 'tablouri'! :)
    O zi minunata, draga Adriana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De fapt postarea asta a fost influentata de tine, Suzana!Nu stiu ata de multe ca alti gradinari dar invat tot timpul.O saptamana usoara, Suzana!

      Delete
  3. lavanda langa trandafiri ii protejeaza de afide, plus ca arata excelent. problema: trandafirii cam vor apa, lavanda cam nu. merg bine insa nepeta, isop, oregano, ele nu se supara de la apa. spilcuta iarasi ii protejeaza de diverse insecte, la fel ceapa de tuns (plus ca arata intr-un mare fel).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu stiam ca lavanda nu merge cu trandafirii pentru ca amandoua consuma aceleasi substante din pamant.Restul de plante eu nu le am. O parte dintre ele trebuie sa le incerc si eu:napeta spre exemplu mi se pare tare faina.

      Delete
    2. Lavanda merge perfect cu trandafirul, apara trandafirul de purici aceea nesuferiti si verzi!
      Sorry ca ma amestec in discutie!

      Delete
    3. Nu se supara nimeni Ella. Eu stiam ca nu merg dar probabil s-au schimbat lucrurile intre timp.

      Delete
  4. Multumesc pentru informatii!
    Am sa tin cont de ele!
    O zi placuta iti doresc! 🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ella, informatiile primite sunt bazate pe experienta pe care o am eu si pe plantele pe care le am eu. O zi faina si tie!

      Delete

Post a Comment