Si mai multi trandafiri


    A fost o saptamana extrem de ploioasa si asta se vede pe florile tranfafirilor.Desi gradina arata extrem de proaspata, ploaia in exces nu le place prea mult trandafirilor mei.
 







   Trandafirul meu lila inca nu s-a hotarat daca vrea sa fie mov deschis sau roz deschis




 Cel roz este batut...astep sa il vad inflorit!


   Covorasul meu de flori de piatra are deja muguri... locurile unde el lipseste sunt locurile unde calc eu pentru a le plivi...:D . In spate se vad si Carciumaresele. Cred ca am vreo 200 de fire anul asta impartite in 2 locuri.


    Deocamdata nu m-au dezamagit trandafirii englezesti cumparati in aceasta primavara. 3 din 4 au si muguri, desi sunt inca pitici. Cred ca inflorirea lor va fi punctul culminant din gradina.Cel din imagine ar trebui sa fie Crocus care este alb un miez mai crem. Din boboc pare roz dar sper ca pana la urma se va dovedi a fi alb pentru ca roz am deja.

 






    Petuniile din seminte arata destul de bine.Dupa ce am plantat rasadurile am citit pe internet ca trebuie sa le rup varfurile pentru ca ele sa se poata ramifica.Le-am rupt varfurile si a dat rezultate...Inca nu au inflorit dar vara e lunga...







     Gazania si azaleele de gradina au fost singurele seminte care nu mi-au rasarit anul asta. Pentru ca le-a mers atat de bine anul trecut, am cumparat cateva rasadrui de gazania. Nu sunt prea aratoase ele pentru ca nu au prea avut soare, ele asteapata vara torida cu mult soare si putina ploaie pentru a isi arata splendoarea.



Spor la gradinarit s plante cat mai frumoase!

Comments

  1. Frumosi trandafii, insa cei englezesti, intr-adevar te vor incanta si nu te vor dezamagi. Eu am cativa in al doilea an si anul asta au fost mai frumosi ca anul trecut. Nu imi pare rau ca i-am luat.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper sa merite cum spui tu pentru ca au fost destul de scumpi.Astept sa vad tufa de 1,5 pe 1 m :D

      Delete
  2. Plin de boboci acolo la tine.Crocus promite o floare minunata, se vede ca ii merge bine. Si ce de flori de piatra ai !!! Eu vroiam sa pun anul asta si am ramas cu semintele ratacite intr-o cutie in subsol ... sper sa reziste pana la anul viitor si sa nu ratez momentul semanarii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poti sa le pui si in toamna.Eu le am de vreo cativa ani acum...3-4. toamna se scutura semintele si ies singure in primavara deci cred ca vor iesi chiar daca le pui in toamna.
      Toamna trecuta am semanat si eu niste semnite de flori de piatra batute.Astept sa ved daca se vor vedea prin multitudinea de seminte cu floare simpla.

      Delete
    2. O sa incerc sa pun o parte din seminte la sfarsitul verii. Multumesc de sfat !

      Delete
  3. Nu incetez sa ma minunez de frumusetea trandafirilor. La cate frunze ai rupt varful petuniilor? Am si eu niste fire lungi si subtiri de Cuphea dar inca nu au destule frunze si mi-e teama sa le rup varfurile. Toate cele bune!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petuniile le-am lasat sa se prinda bine si aveau cateva frunze cand le-am rupt varfurile. Le-am rupt cam tariu pentru ca am citit pe internet ca trebuie rupte ca sa se ramifice.ntr-adevar dupa ce le-am rupt au inceput sa se dezvolte mai repede.Eu zic ca daca sunt puse demult, chiar daca nu au foarte multe frunze, poti sa rupi varfurile.Eventual numai la cateva,asa de experiment si le verifici dupa o saptamana sa vezi daca au mai crescut fata de cele la care nu le-ai rupt varfurile.
      Asta e parerea mea. Eu nu am floarea asta deci nu iti pot spune sigur.
      Keep me posted! :D

      Delete
  4. Bine te-am gasit!
    Foarte frumos in gradina ta. Cred ca locuiesti mai la munte de ai acum bujorii imbobociti si lalelele mai au inca frunze verzi.La mine s-au uscat si le-am si scos,iar bujorii s-au trecut de ceva timp.
    Foarte frumoase petuniile.Eu am pierdut anul asta raadurile,iar in gradina nu au mai rasarit din nou,ca anul trecut :( Sper in sa ca la anul sa reusesc sa am iarasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit la mine pe blog!
      Intr-adevar locuiesc aproape de munte...in Fagaras judetul Brasov si intr-adevar vremea este mai rece decat in alte parti ale tarii desi nu stau chiar atat de aproape de munte cum ar crede lumea.
      La mine rasadurile de petunii au fost mai mult un experiment...nu m-am gandit ca o sa am petunii asa mari din semnitele mele. A fost primul an in care am plantat si au iesit toate...atat de multe incat am dat si vecinilor.
      Multumesc de vizita si te mai astept pe la mine pe blog!

      Delete

Post a Comment