Trandafirii englezesti infloriti

   S-au deschis trandafirii englezesti, cel putin o parte din ei.

     Crocus






    Gertrude Jekyll




    L. D. Braithwaite



   Acum nu prea arata ca niste trandafiri englezesti , in afara de culoare. Trandafirii englezesti au o floare mai compacta decat ceea ce am eu momentan.
  Singurul care nu s-a deschis este Teasing Georgia desi este cel mai mare dintre toti si cel cu cei mai multi muguri.

Comments

  1. Sunt superbi, mie mi se par foarte dezvoltati pentru trandafiri plantati in primavara asta si minunat de sanatosi! Si in zona ta le va merge foarte bine! Cred ca ai facut o investitie excelenta! Pot sa te intreb de unde i-ai comandat? Am si eu trei, de pe multeplante.ro si sunt indragostita-lulea de ei! Sa te bucure cu bogatie de flori!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc!
      Mie mi se pare ca nu prea seamana cu ceea ce am vazut pe internet.Adica floarea nu este la del dar ma gandeam ca poate le trebuie timp sa mai creasca si sa se dezvolte.
      Eu i-am luat de la gradina-bijoux dar trebuie sa-i iau si pe cei de pe multeplante pentru ca am vazut ca sunt chiar autentici.Pacat ca nu au mai multe soiuri pentru ca sunt foarte ieftini in comparatie cu cei de la gradina-bijoux.

      Delete
    2. Asa e, Adriana, si eu m-am temut ca nu sunt ce spun ei acolo si totusi sunt! Dar pe bijoux au multe, ma doare capul de ce-am vazut acolo - dar si de preturi...
      Nu te ingrijora, am aflat si eu ca abia dupa 2-3 ani fac florile lor asa cum le vedem noi in poze, o sa vezi ca la anu' deja le recunosti. Important e ca s-au prins si ca arata foarte sanatosi si compacti, frumosi, au si multi boboci deja, eu as fi incantata de ei!

      Delete
  2. Minunati! si cel alb este o splendoare, am remarcat si frunzele atat de lucioase si sanatoase. Sa te bucuri de ei! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Dana!Intr-adevar sunt destul de sanatosi. E adevarat ca i-am si stropit de 2 ori si acum arata mai bine.Cel roz este foarte mic dar a inflorit si el, ceea ce e bine.
      Trebuie sa pun poze si cu Teasing Georgia pentru ca a inflorit si ea si parca arata mai splendid decat restul.

      Delete
  3. Crocus este si la mine tot in primul an .L-am pus cam inghesuit, constat acum, ca au crescut in jurul lui si alte plante, fata de al tau care este chiar aerisit si parca se vede mai bine dezvoltat. Si mie mi-e foarte drag, culoarea asta alb-bej chiar nu o aveam si imi place.
    Gertrude Jekyll mai am si eu,plantat de vara trecuta, insa eu l-am luat la ghiveci de la Baumax si a crescut cam lalau si nu imi place. Desi pe oriunde citeam despre el , spuneau toti ca e extrem de parfumat, ca se simte de la distanta, la mine nu e asa, abia daca ma aplec aproape de flori simt parfumul.Insa ce imi place la trandafirii englezesti cel mai tare e ca infloresc repetat pana in toamna, nu doar o data pe en ca alti trandafiri .

    ReplyDelete
    Replies
    1. La mine Crocus este cel mai mare dintre cei 4 trandafiri englezesti cumparati anul acesta. E adevarat ca e aerisit. Am citit ca ei cresc destul de mari asa ca am si lasat spatiu intre ei. Sunt pusi la distanta de cam o jumatate de metru. Imi palce pentru ca e foarte compact in comparatie cu Teasing Georgia. gertrude Jekyll e cel mai mic dintre toti. De parfum nu iti pot spune pentru ca momentan nici eu nu pot spune ca l-am simtit intens.Dar nu pot sa am pretentii pentru ca saracul are o singura floare, destul de mica.Cel mai parfumat dintre toti este L.D.Braitwhite.Are un miros de trandafir vechi, excelent si foarte puternic. Ceea ce nu imi place la ei este ca se scutura prea repede si petalele nu le raman in floare ci cad pe jos. Dar sunt foarte frumosi si sunt multumita de achizitie.

      Delete

Post a Comment