Primele rasaduri

Este prea repede pentru rasaduri, deocamdata nici nu a venit iarna dar o asteptam....
Primele mele rasaduri sunt pentru primavara. Nu stiu daca o sa creasca dar este un experiment. Am 2 feluri diferite de seminte penter acest experiment: Primule si Panselute.
 Am cumparat si o carte noua despre inmultire plantelor:



Cum cartea se refera exact la rasaduri am inceput sa citesc.Am aflat o gramada de lucruri interesante: Primula germineaza la lumina (fila din stanga a cartii) iar Panselutele la intuneric (fila din dreapta). Eu zic ca a fost o investite buna...
Am cumparat si niste tavi pentru rasaduri de la Lidl si bineinteles semintele si am trecut la treaba.


 Am lasat semintele in apa calduta pantru cateva ore ca sa germineze mai repede si  apoi le-am plantat pe rand in rasadnita.Pentru ca umezeala sa se pastreze am acoperit totul cu capacul transparent.Nu imi mai ramane decat sa astept.




Comments

  1. Primele rasaduri: sa le mearga bine si sa creasca frumos si sanatos!

    ReplyDelete
  2. Multumesc Dana, cum am zis e mai mult un experiment. Daca reusesc bine, daca nu mai incerc dar eu sper sa fie plante marisoare pana in martie, cand ar trebui sa infloreasca in mod normal in natura.

    ReplyDelete
  3. Eu nu am reuşit niciodată să am panseluţe din seminţe. După fiecare rateu, luam seminţe dela vecina (laschimb cu altceva).
    Până răsar plăntuţe, mai uzi seminţele?

    Mult succes, să iasă şi să înflorească!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa fiu sincera e primul an in care pun Panselute. Nu am mai incercat pana anul asta. Nu stiu daca o sa rasara dar am sa le monitorizez atent si am sa mai pun poze daca rasar. Din cate stiu eu trebuie udate pana rasar ca sa nu se usuce.Este foarte importanta umezeala. Am citit in cartea sus mentionata ca Panselutele au nevoie de intuneric ca sa germineze iar Primulele au nevoie de lumina. Nu stiam chestia asta dar am sa incerc.

      Delete
  4. Felicitari pentru experiment si munca dublata de setea de cunoastere.( nu multa lume mai pune mana pe o carte in zilele noastre). Sa aveti flori frumoase si sanatoase care sa va incarce sufletul de liniste si armonie si gradina de parfum. O seara linistita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc domnule Rosciuc dar sa stiti ca trebuie sa va contrazic. Eu cunosc multa lume care citeste si cel putin la noi in Brasov este destula lume in librarii. Poate nu atat de multa ca in trecut dar acum informatia se poate dobandi din mai multe surse.

      Delete
    2. Pana la proba contrarie ramane asa dar, la ultimul targ de carte, statisticile spuneau cu totul altceva. Referitor la informatie aici aveti dreptate, exista mult mai multe posibilitati si modalitati de informare decat sa zicem in urma cu 10 ani iar baza este internetul (drept dovada conversatia noastra care cu 10 ani in urma nu cred ca era posibila). O zi frumoasa,

      Delete
  5. Buna seara. Ma bucur ca am gasit aceasta postare pentru ca urmeaza sa pun si eu seminte tot in astfel de minisere si nu stiu daca sa le gauresc sau nu. Dumneavoastra ati facut gauri la tavitele negre?
    Multumesc anticipat si va urez mult spor!
    Roxana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna seara, m-as bucura sa va pot ajuta: da, la tavile negre am facut gauri. Eu le-am facut cu un ac mai gros, incins la foc. Am facut cate 4 gauri in fiecare locas.Acum depinde si cat de gros este acul...
      Recomadarea mea este sa puneti cate o samanta/ 2 in fiecare locas. Va fii mai usor pentru plante sa se dezvolte si mai usor pentru dumneavoastra sa le rasaditi mai apoi.O seara frumoasa si spor la gradinarit!

      Delete

Post a Comment