Orhidee la ananghie

De cateva zile am observat ca una din orhideele mele nu o duce prea bine. In afara de faptul ca nu as vrea sa o pierd avea si o tentativa de a inflori. Spun o tentativa pentru ca ma multumesc daca salvez orhideea desi mai are cateva radacini bune.
Nu stiu cum se face ca orhideea mea nu s-a ventilat bine. Mai am inca cateva si ea este singura care avea probleme la radacina.Ce probleme? Se pare ca i-am bagat prea multa apa sau mai degraba ca apa in exces nu s-a scurs bine. Am aruncat tot compostul care era foarte putrezit, am taiat radacinile putrezite, am taiat si frunzele uscate, am spalat ghiveciul si cu un ac am facut  si cateva gauri pe lateraul ghiveciului, chiar daca nu sunt ele foarte estetice. Importanta este sanatatea orhideei, altceva mai putin.
Iata si o poza cum arata ea inflorita:

 





Nu cred ca mugurul va mai inflori dar sper sa imi traiasca orhideea. I mai dau cateva zile si daca se inegreste si mai tare ma gandesc sa i tai tija ca sa poata creste una sanatoasa. Nu o tai complet, doar partea cu mugurul bolnav.

Comments

  1. speram ca se face bine orhideea ta!!!! am vazut la unele persoane ca nu a fost ok pami tul de la compo sana cu toate ca eu am o parere foarte buna despre ei sincer,si tot din asta folosesc chiar daca e si scumput!!! sa speram ca va totul ok!!! mirela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Mirela, si eu sper ca va fii bun pamantul. Nu l-am cumparat recent. Am o alta orhidee cu pamantul acesta si ea e bine. Oricum pamantul anterior, de la orhideea cu probleme, este cel cu care a venit floarea.

      Delete
  2. Se pare ca a facut o micoza la radacina ... Sper sa isi revina si sa infloreasca. Iti tin pumnii !

    ReplyDelete
  3. Sincer, imi pare tare rau, sper sa gasiti o solutie sa o salvati. Incercati o udare cu ceai de tataneasa si coada calului (2 pliculete/ lingurite la un litru de apa clocotita, dupa racire udat o data pe saptamana) s-ar putea sa ajute, de ce spun s-ar putea, pentru ca eu n-am avut probleme cu orhideele dar am salvat un curmal cu acest ceai. O zi buna si succes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru sfat domnule Rosciuc! Acum ca i-am taiat radacinile bolnave sper sa fi salvat orhideea. In cazul in care nu isi revine am sa incerc si solutia dumneavoastra.

      Delete

Post a Comment