Trandafiri pentru 2014

   Suntem deja la jumatatea lunii ianuarie si nu mai este mult pana in primavara asa ca trebuie sa fac planuri: ce si unde sa plantez, ce vreau sa cumpar si de unde asta depinde foarte mult si de buget dar gandurile si planurile nu costa niciodata. Ba chiar e o placere sa le fac chair daca nu se indeplinesc intototdeauna.
   Cum de ceva vreme trandafirii mi se par unele din cele mai importante flori din gradina, la inceputul fiecarui an ma gandesc si caut ce as mai vrea prin gradina. Din fericire sunt multe site-uri care vand trandafiri, mai greu e sa alegi si sa-ti permiti, dar cand ii vad infloriti si vad ca imi fac gradina atat de frumoasa, merita tot efortul.
   Deja ma gandesc de ceva vreme ce vreau prin gradina. Anul trecut am luat 4 trandafiri englezesti, nici prea multi, nici prea putini...zic eu. Pentru anul asta tot vreo 4 as vrea dar ramane de vazut. Intre timp iata cativa dintre trandafirii care mi-au atras atentia:

1. Ebb tide de la David Austin

  Am vazut ca multa lume este inebunita dupa trandafirul asta si trebuie sa recunosc ca eu nu fac exceptie si nici nu vreau ...me se pare un trandafir intr-adevar extraordinar datorita movului intens.


http://dawsonsgardenworld.com.au/product/hedging-rose-floribunda-ebb-tide-175mm-pot/

2. China Girl

L-am vazut intr-o gradina pe sunphoto si mi-a palcut la nebunie, si gadina si trandafirul.Iata si linkul:
http://ladys.sunphoto.ro/casa_de_vacanta-trandafiri/94758548 - o gradina de vis cu o casuta perfecta...


3. Emilien Guillot

Un trandafir care mie imi aduce aminte de Summer Song de la David Austin


Acestia sunt cei 3 pe care trebuie sa i am dar lista s-a schimbat atat de mult in ultimele luni incat nici eu nu stiu daca este sau nu definitiva. Cert este ca mai sunt cativa trandafiri la care ma gandesc pentru anul asta:

Easy does it



Voi ce planuri ati facut pentru gradina in anul ce abia a inceput? Oricare ar fi ele sper sa le puteti indeplini pe toate! Daca nu ati inceput inca, nu e nici o problema pentru ca mai este timp.

Comments

  1. Ce sa spun? Mi-am luat portia de frumusete pentru aceasta dimineata. Toti sunt superbi.
    Cu o planificare facuta bine, din timp, scutesti foarte multa munca. Este bine sa stii, inainte de achizitionare, ce, cum, cand dar mai ales unde se vor integra cel mai bine noile achizitii si daca au conditii bune sa se dezvolte, nu numai sa supravietuiasca.
    Felicitari pentru alegeri si multumesc pentru idei. Weekend placut si spor la planificare.
    Cu stima,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc de vizita domnule Rosciuc.
      Din cate stiu majoritatea trandafirilor prefera semiumbra sau soare direct. Nu prea stiu trandafiri carora sa le placa umbra. Locul este deja pregatit, numai banii trebuie sa i mai strang. Weekend placut si dumneavoastra!

      Delete
  2. Eu am cumparat doar un trandafir pana acum, un Fantin Latour ... Nu prea mai am loc in gradina :) Cochetez cu ideea de a planta trandafiri in jardiniere sau in glastre ... Frumoase alegerile tale, Adriana !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce sa spun Dani, eu vad o singura solutie la problema ta: trebuie sa iti maresti gradina :)). Trandafirul ales de tine este foarte frumos, tot un Austin...sunt superbi ! Pacat ca floarea tine cam putin!

      Delete
    2. Nuuu, nu e un Austin, e un trandafir mult mai vechi, o centifolie descoperita inainte de 1938 ... Nu ma supara ca infloreste doar o data, de obicei trandafirii vechi infloresc spectaculos si merita asteptarea :)

      Delete
    3. Eu am crezut ca a e un Austin pentru ca l-am gasit la ei pe site:
      https://www.davidaustinroses.com/english/showrose.asp?showr=3464
      Dar daca spui ca al tau e mai vechi peobabil nu arata la fel ca Austinul.

      Delete
    4. Il comercializeaza si Austin, probabil ca il si foloseste ca sa hibrideze trandafiri, dar e mai vechi ...

      Delete

Post a Comment