Seminte rasarite

   Dupa cum spuneam intr-o postare anterioara am plantat niste panselute si niste petunii pentru primavara asta.
 Imi spunea cineva ca nu a reusit sa aiba panselute din seminte.Nici eu nu stiu daca o sa reusesc pentru ca, cred ca le-amplantat cam tarziu dar de rasarit , au rasarit. Secretul a fost ca panselutele germineaza numai la intuneric. Le-am udat si le-am acoperit cu o folie neagra pentru a bloca lumina. Le verificam la cateva zile sa vad daca au nevoie de apa si daca misca ceva sau nu. Dupa ce au germinat destule seminte (mai multe decat aveam nevoie), am luat folia neagra jos si le-am asezat la lumina.
 Acum, vazand dezvoltarea lor cred ca trebuia sa le plantez de anul trecut din octombrie-noiembrie pentru a avea timp sa devina plante mature pana in primavara. Eu nu abandonez inca proiectul.
   Panselutele s-au dezvoltat mai rapid si imi pun sperante mai mari in ele.Zilele acestea am considerat ca sunt desul de mari si de lalai si ca trebuie replantate individual, fiecare cu ghiveciul ei.
  Actiunea a inceput acum cateva zile si a continuat ieri cand am mai resadit cateva, pana am ramas fara pamant asa ca va continua de indata ce am timp sa merg sa cumpar.












    Sper ca vor avea timp inca 2 luni sa screasca si de ce nu, sa infloreasca. Desi procesul este lent, nu vreau sa renunt inca.

Comments

  1. Multa rabdare iti trebuie, ca sa le aduci la stadiul de a le planta in gradina ... par atat de firave ... Succes !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Dani, sunt intradevar foarte firave si micute. Cred ca trebuia sa le pun inca din octombrie ca sa fie bune de plantat in primavara.Multumesc de vizita!

      Delete
  2. Felicitari pentru munca si rabdare, dar si pentru rezultate. Din ce zona esti Adriana?
    O seara minunata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna seara domnule Rosciuc! Multumesc pentru apreciere dar plantele fac totul, eu doar le ud si le asigur lumina. M-am nascut in Fagaras, judetul Brasov dar acum traiesc in Brasov. Multumesc pentru vizita!

      Delete
    2. Multumesc pentru raspuns si mai da-l in colo de domn, zi si tu Vasile ca nu te doare,,,tasta.
      De ce te-am intrebat, ca si tu stai intro zona destul de inalta, unde temperaturile in aceasta perioada sunt mai scazute, si cand vad cate rasaduri ai facut sincer, sunt " INDIVIDIOS". Inca o data felicitari si spor la munca. O zi minunata plina de spor si reusite sa ai.

      Delete
    3. Bine Vasile, am sa incerc sa las "domnule "deoparte. Rasadurile la noi se fac in casa, pe balcon, in nici un caz afara. In rasadnita se pun destul de tarziu pentru ca temperaturile nu ajuta. In ceea ce priveste multimea rasadurilor sa stii ca abia am inceput. Pentru weekend am planificat plantarea rasadurilor de rosii si mai tarziu ardeiul daca reusesc. Pentru flori vreau sa mai pun gazania, pentru ca anul trecut nu au rasarit, lupen si salvie.

      Delete
  3. munca de chineeez:) dar le vedem noi la vara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu chiar, pentru ca nu sunt atat de multe :P. Daca erau poate as mai considerat-o ca munca de chinez dar pentru mine este o placere, ma relazeaza dupa o zi de munca.Si gandul ca poate vor creste si vor inflori ma motiveaza sa fac munca asta "de chinez".

      Delete
  4. Faină treabă. Și migăloasă, într-adevăr. E bine că nu abandonați. Nici nu trebuie. Vor crește și sigur vor înflori. Spor în toate!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Migaloasa intr-adevar dar si relaxanta in acelasi timp. Si cand le vad crescand toata migala este rasplatita.

      Delete

Post a Comment