Keukenhof partea 1

    Am atat de multe poze si atat de multe flori frumoase de aratat incat am zis ca imi trebuie cel putin 3 postari ca sa incadrez tot ce vreau sa arat.
    Am fost pe un taram magic, imaginat si conceput de olandezi. Un taram cu paviloane de expozitii, lalele, narcise, zambile, orhidee, crini, irisi... O gramada de flori extraordinare care m-au fermecat.      Nu ma intrebati daca mi-am cumparat ceva pentru ca raspunsul este nu.Nu, pentru ca erau scumpe si pentru ca le livrau doar in toaman. De plecat nu am plecat cu mana goala acasa. Am cumparat cam 90 de bulbi de lalele si 4 crini din piata de flori din Amsterdam.Restul am sa i comand in toamna de pe internet pentru ca aproape tot ce gaseam in gradina imi pot comanda de pe inernet din tara. Totusi nu puteam merge in tara lalelelor sa ma intorc cu mana goala....
  Cea mai buna perioada pentru a vizita Keukenhof este intre 10-max. 15 aprilie. Bulbii din parc inca rezista bine in aceasta perioada datorita copacilor si a apei. In schimb cei de pe campurile din apropiere s-au trecut. Am mers cu barca pe canale , printre campurile de lalele si 80% dintre ele erau deja trecute.





















































Comments

  1. Buna ziua. Minunat, pozele iti taie respiratia cred ca si gradina raiului e invidioasa pe aceasta minunata creatie a omului sau tocmai ea a fost sursa de inspiratie, oricum cred ca esti tare fericita dupa o asemenea excursie. O zi minunata si o luna Mai plina de flori si frumuseti in gradina sa ai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, sunt destul de fericita! A fost o dorinta mai veche de-a mea de a merge acolo si pana la urma am reusit. Din fericire si vremea a tinut cu noi si am prins o zi superba. Probabil ca daca era innorat sau ploua pozele nu ar fi iesit atat de reusite.

      Delete
  2. Superbitati!
    In toamna trebuie sa mai plantez si eu ceva lalele si crocusi in gradinuta, aproape au disparut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am planuri mari in ceea ce priveste lalelele pentru anul viitor dar mai intai trebuie sa scap de soarecii si cartitele din gradina pentru ca altfel risc sa raman din nou fara lalele.

      Delete
  3. Raiul lalelelor ! Cred ca o sa-mi comand cateva duble la toamna, incep sa imi placa tot mai mult :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie imi plac la nebunie cele batute. Sunt foarte spectaculoase!

      Delete
  4. daca numai pozele mi-au luat piuitul, ma intreb cum as fi reactionat daca le vedeam in realitate ...
    superbe, absolut divine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am fost atat de amotionata cand le-am vazut incat mi s-au umezit ochii. Imi doream de vreo 3 ani sa ajung la Keukenhof. Chiar si un om care nu iubeste florile neaparat nu are cum sa fie indiferent la o asemenea gradina.

      Delete
  5. Replies
    1. Eu am fost foarte vorbareata cand am ajuns si le-am vazut. Am luat-o sistematic cu harta in mana: trebuia sa vedem tot...nu cumva sa lasam vreun cotisor de gradina nevizitat.

      Delete
  6. Am ramas fara cuvinte...
    Superb!
    Ma gandeam cum reusesc sa nu incurce culorile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu cred ca au un sistem extrem de bine pus la punct. Din cate am inteles sunt cam 400 de oameni care se ocupa numai cu plantatul in gradina, pe langa cei care sunt la magazinele de suveniruri, cafenele,...Cred ca se schimba in fiecare an gradina. Nu cred ca e mereu la fel.

      Delete
  7. Am fost si eu la Keukenhof anul trecut si intr-adevar te lasa fara cuvinte. Nu am avut atata noroc sa prindem toate lalelele de afara inflorite pentru ca era destul de devreme, pe la inceputul lui aprilie, dar serele erau pline. Minunate imaginile!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi am fost anul asta pe la sfarsitul lui aprilie. Nici atunci nu e foarte potrivit pentru ca campurile printre care mergi cu barca erau aproape trecute, cam 80%. In parc lalelele erau foarte inflorite pentru ca erau protejate de umbra copacilor. In locurile racoroase am vazut si o multime de zambile.
      Intr-adevar este o gradina care merita vizitata macar o data in viata daca nu de mai multe ori.

      Delete
  8. WOWWWW! superb, vreau si eu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neaparat sa mergi! Este o experienta mai mult decat placuta pentru iubitorii de frumos in general...pentru iubitorii de natura si flori, in special, este o adevarata incantare!

      Delete
  9. Foarte frumoase florile, dar si tu ai reusit niste fotografii foarte bune :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, dar peisajul face intotdeauna 99% din frumusetea unei fotografii!

      Delete

Post a Comment