Gradina botanica Cluj

La a doua mea vizita la Gradina botanica din Cluj am gasit un mic paradis in mijlocul unui oras viu si aglomerat. Mi s-a parut mai ingrijita, mai bogata si mai frumoasa decat la ultima vizita.










Punctul de atractie maxima a fost cu siguranta sera cu nufarul gigant.
 

Si pentru ca nu plec niciodata cu mana goala de la Gradina botanica din Cluj, de ata aceasta mi-am cumparat o Mimosa pudica. Este cam micuta ea si cam forava dar sper ca o sa-i placa atmosefera din casa si sa adapteze cat mai usor.



Comments

  1. Felicitari celor din Cluj! Sa ti traiasca si sa-n floreasca mimosa, m-a tentat si pe mine acum doi ani dar am reusit sa ma abtin:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, un singur cusur i-am gasit gradinii: era un parau in care se deversa ceva canalizare care trece exact prin gradina si cum era cald si bine mirosea destul de urat. Nu mi se pare normal ca asa ceva sa se intample intr-un oras in secolul 21 dar suntem totusi in Romania. Cat despre mimoza mi se pare fain de cate pri merg pe acolo sa imi iau cate o floare. Data trecuta am cumparat un cactus pe care inca il am si a crescut destul de putin. In primul rand imi cumpar plante ca sa mai ajut si eu gradina aia cu putinul pe care il pot si apoi mi s-a parut foarte faina floarea chiar daca mie nu imi plac astea pretentioase. Mimoza imi palce insa sa o chinui :)

      Delete
  2. Frumoase poze, dulci aduceri-aminte....Eram o vizitatoare fidelă a Grădinii pe vremea când lucram în Cluj; îmi luasem și eu o mimoză de acolo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In primul rand multumesc de vizita. Pozele nu sunt excelente deoarece sunt facute cu telefonul. Aparatul nu il luasem cu mine dar peisajul este extrem de frumos intr-adevar. Cred ca toata lumea ar trebui sa viziteze gradina, numai asa poate sa creasca si sa se dezvolte. Si pentru mine este doar a 2-a oara cand merg dar sper sa ajung odata si in timpul primaverii. Mai aveau de vanzare si arborele de cafea dar nu m-a tentat foarte tare...mimoza mi s-a parut mult mai interesanta. Mai aveti mimoza pe care ati cumparat-o?

      Delete
    2. Mi-a făcut plăcere să vizitez blogul, iar articolul despre Grădina botanică din Cluj mi-a mers la suflet (am amintiri tare plăcute, inclusiv despre cei care lucrează acolo). Din păcate, mimoza nu a supraviețuit unei ierni geroase...Arborele de cafea l-am făcut cadou unei prietene și e ok:)
      (Pe blog am câteva fotografii făcute în timpul ultimei vizite -septembrie, anul trecut- în Grădină.)

      Delete
  3. daaa, tare mi-a placut si mie acolo!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa speram ca in anii ce urmeaza va fi tot mai aranjata si mai bogata!

      Delete
  4. Super pozele cu telefonul ! Si eu m-am bucurat sa revad locuri dragi :) Serele arata impecabil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, intotdeauna este frumos sa revezi locurile care te-au impresionat. Intr-adevar serele arata mult mai bine decat la ultima vizita si gradina per total arata mai bine.

      Delete

Post a Comment