Din gradina adunate

  Anul asta nu este un an grozav pentru rosii, cum nici anul trecut nu a fost, dar totusi am reusit sa adun cateva rosii. Spre deosebire de rosiile din comert cele de gradina, de soi autohton sunt extrem de perisabile. Se strica si se storcesc extrem de repede. Nu mai spun cata munca este la ele...trebuie sa recunosc ca nu este meritul meu, mama este cea care a pus rosiile, ea le-a legat,copilit, saptat, udat iar eu le-am cules. Eu zic este bine ca are si cine sa le culeaga altfel ar ramane pe vrej...
  Sunt cam diforme ele dar la fel de gustoase...





Comments

  1. Diforme, nediforme gustul face tot, citisem pe undeva ca 'diformitatea' este data de un dezechilibru de minerale, parca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am citit si eu ceva de genul dar mama le baga doar gainat de gaina.

      Delete
  2. N-are importanta cum arata, salata sa fie gustoasa :) Eu le am le mare pret pe cele din gradina si sunt putine anul asta, dar cu atat mai pretioase. De cand s-au copt plec zilnic la servici cu o rosie in servieta :)
    Sa le mancati sanatosi !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu Dani ca a venit gheata si ti-a stricat rosiile. E bine ca au mai ramas totusi sa te bucuri de ele!

      Delete
  3. Primul gând care mi-a trecut prin cap văzând fotografiile a fost: pită cu untură și roșii din grădină (ok și un pic de slană) :) Mi-e dor de verile de la țară (Pălatca, jud. Cluj). Ce amintiri plăcute!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu cu branza le mananc...cald la Cluj...e celd si pe aici dar la Cluj cred ca e si mai cald...
      Verile la tara sunt grozave, pacat ca le apreciem abia tarziu....cel putin eu.

      Delete
  4. Am sa-i transmit! Parca anul acesta vremea a avut o mare influenta nefasta asupra formei dar nu conteaza atat de mult pentru ca sunt extrem de gustoase.

    ReplyDelete
  5. Da, merg și cu caș adus de la stână :) Verile la țară mi-au plăcut întotdeauna; mi-era ciudă că nu mi se permitea să mulg vaca, iar tata considera cositul ceva specific bărbătesc,.. Ofuri serioase, nu glumă :))

    ReplyDelete

Post a Comment