Trandafir Lambada

  Un trandafir de la Kordes, portocaliu cu nuante de roz cand floarea ajunge la maturitate. Culoarea portocaliu variaza de asemenea in functie de conditiile climaterice: este mai deschisa in timpul verii cand soarele este puternic si este mai inchisa in toamna cand vremea este mai racoroasa. A crescut destul de inalt anul acesta, pana pe la 1.5 m si a fost extrem de compact. Florile le face in varful tulpinilor iar inflorirea este abundenta.













Comments

  1. Sunt atat de frumosi trandafirii incat am tendinta sa-i imbratisez. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt foarte frumosi, dar sunt extraordinari daca sunt insotiti de alte plante.

      Delete
  2. Sunt parfumați? Poate sună puțin ciudat, dar în Germania obișnuiam să miros trandafirii pe care-i fotografiam, și mare mi-a fost surpriza să constat că unii erau doar extrem de atragători.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu este parfumat. Dar pe mine nu ma deranjaza. Am si trandafiri foarte parfumati, altii care sunt mai putin parfumati si unii care nu prea miros.

      Delete
  3. cat sunt de frumosi, iubesc toate florile dar trandafirii sunt regii gradinilor!
    https://www.jurnaluluneieve.ro/2019/12

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie imi plac trae mult. Trebuie sa recunosc ca sunt flori mai spectaculoare decat trandafirii dar, din cauza ca infloresc mai putin, sunt subapreciate.

      Delete
  4. O minunăție! E atâta căldură și bogăție de culoare!
    Abia aștept să vină vara, să ne bucure privirile!

    Sărbători fericite!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Primavara e indeajuns pentru mine numai ca vine iarna si ma gandesc ca o sa ninga frumos si atunci mai pot astepta un pic. Sarbatori fericite!

      Delete
  5. Culoarea asta e must pentru mine :) Arata bine in lumina puternica a sudului. Daca mai au si un fir de nemtisor liliachiu alaturi, e perfect.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OOO da...culoare asta trebuie sa fie indispensabila in orice gradina. Acum imi umplu si eu gradina de nemtisor. Am unul intr-un colt cu un trandafir galben si se potrivesc de minune!

      Delete

Post a Comment