Cele mai frumoase 5 gradini din lume

1. Gradina Kenrokuen - Japonia

   Gradina a fost deschisa publicului in 1871. Are o varietate mare de pomi floriferi care ii dau gradinii un aer diferit in fiecare sezon.
   Gradina este plina de fantani, poduri, copaci, flori, pietre si puncte de observare. Are 2 lacuri principale: Kasumigaike si Hisagoike.
   Primavara, vizitatorii pot sa admire pruni infloriti de la jumatatea lunii Februarie pana la sfarsitull lunii Martie apoi la jumatatea lunii Aprilie, infloresc ciresii.





Programul si pretul unui bilet:

2. Gradina Butchart- Canada

Locatie: Golful Brentwood , langa Victoria, Columbia Britanica, Canada


    Deschisa intr-o fosta mina de clacar, gradina a inceput sa ia forma in 1921 ( Sunken garden), fiind largita si imbunatatita permanent. Gradina a ramas in proprietatea familiei Bouchart dar a fost desemnata sit istoric national al canadei. Ea se mparte in mai multe gradini:

1. Gradina scufundata -" Sunken garden" - a fost creata in 9 ani si se intinde pe 2 hectare. Are 151 de ronduri de flori iar pentru primavara sunt plantati 65000 de bulbi.


 2. Gradina de trandafiri - " Rose Garden" - a fost adaugata in 1929 si cuprinde 2500 de trandafiri a 280 de varietat si 30 de arcade cu trandafiri.
  


3. Gradina japoneza -se intinde pe 500 m2 si cuprinde 500 de rododendromi si azalee, 74 de artari japonezi si 200 m de parauri.



4. Gradina Italiana - se intnde pe aproape 2000 de m2 si cuprinde 18 ronduri de flori, 85 de tipuri de plante si 22000 de bulbi de primavara si plante bienale.



5. Gradina Mediteraneeana - se intinde pe peste 2000 de m2, si are 110 varietati de plante.



Program:

Pretul unui bilet:

3. Keukenhof- Olanda

O super gradina atat pentru pasionatii de flori cat si pentru iubitorii de frumos. Noi ne-am cazat in Amsterdam si am luat autobuzul spre Keukenhof de la aeroportul Schiphol. Pentru ca ne-am dus in Amsterdam special pentru gradina, am asteptat pana am prins o zi cu soare. Noi am fost sa vizitam gardina dupa 15 aprilie. gradina era foarte frumoasa si plina de flori dar campurile de lalele se trecusera. 

In parc sunt plantate peste 7 milioane de lalele,narcise,zambile, muscari, rododendroni. De asemenea sunt nenumarate pavilioane care adapostesc expozitii de flori taiate: crini, Amaryllis, Alstroemeria.







Program:


Pretul unui bilet:


4. Villa D'Este- Tivoli

Situata la 26 de km de Roma, gradina VillaD'este faimoasa pentru nenumaratele ei fantani si gradini.
Gradina cuprinde 250 de cascade , 100 de piscine si 50 de fantani in stil renascentist.





5. Gradinile Longwood - Pensylvania US

   Gradina Longwood este o gradina botanica americana. Are o intindere de peste 435 hectare de gradini, arii impadurite si pasuni. Este deschisa tot anul pentru pasionatii de frumos si ofera expozitii, lecturi educationale, cursuri, atat in exterior cat si in interior. Are 20 de gradini interioare care se intind pe 1.8 hectare. 
    Gradina infatisaza peste 4600 de specii de plante si copaci precum si numeroase fantani. 
    Exista de asemena planuri de marire a gradinii si lucrarile au inceput in 2014 prin restaurarea fantanii principale.

Comments

  1. Sunt superbe! O plimbare prin oricare dintre ele cred ca ne ridica nivelul endorfinelor. :)
    Sunt superbe, si sunt ingrijite, probabil, de o armata de oameni. Gradinile ingrijite de doua (sau mai multe) :) maini harnice mi se par cu mult mai frumoase (si nu insir cuvintele doar sa ma aflu in treaba) - frumusetea acestor gradini mici dezvaluie mult din sufletului celor care le ingrijesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am fost la Keukenhof si la Villa d'Este si intr-adevar sunt extrem de frumoase. La Butchart nu cred ca o sa ajung vreodatat dar aceea mi se pare superba.

      Delete
  2. wawww, ce minunatii, ce fericita as fi sa ajung in astfel de locuri, sa petrec ceasuri bune acolo!
    https://www.jurnaluluneieve.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo daaa, sunt facute in asa fel incat poti vizita, poti manca, poti sta acolo o zi intreaga!

      Delete

Post a Comment