Clematita Kardinal Wyszynski

 Nu sunt demult fan clematite. Ma gandeam tot timpul ca nu au pe ce se urca la mine in gradina. Intre timp am gasit solutii si am pus spaliere pe casa. Acum am loc pentru cateva clematite. Prima achizitionata este Kardinal Wyszynski si pot spune ca este o clemataita rezistenta, care infloreste bogat, frumoasa si nepretentioasa. Pozele de mai jos sunt din vara lui 2019 si clematita a crescut are 2 ani. A crescut considerabil in al 2 -lea an si vara asta cred ca o sa creasca si mai mult. Nu este o clematita cu flori spectaculoase dar infloreste abundent si mereu are cate o floare deschisa.

Ce nu am stiut este ca clematitele se taie dupa prima inflorire ca sa stimulezi a doua inflorire.





Comments

  1. Replies
    1. Multumesc Laura, si mie mi-a placut pentru ca e foarte florifera!

      Delete
  2. Arata superb! Si imi place cum arata spalierele!
    Un weekend minunat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Suzana, am cateva spaliere din astea si am de gand sa umpul casa de spaliere cu clematite. Cate unul intre fiecare geam :). Weekend placut si tie!

      Delete
  3. Superba floarea!
    Imi imaginez tufa de trandafir galben in fata ei … 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Ella, de fapt sub el am 2 trandafiri mici: unul galben si unul rosu si o tufa de cytisus. O sa fac o postare si cu cei 2 trandafiri si cu tufa in viitorul apropiat.

      Delete
  4. Cat de mult o tundeti dupa prima inflorire? multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna ziua, o tund cam la 50-80 cm. Anul trecut nu am tuns-o si nu a mai inflorit in toamna. Anul asta am tuns-o si sunt curioasa daca mai infloreste.

      Delete

Post a Comment