Phlox inalt

  Phlox-ul inalt este o planta perena, care infloreste in vara din iulie pana in septembrie si care nu necesita ingrijire speciala pe timpul iernii. Radacinile pot ierna fara probleme in iarna romaneasca.
  Inaltimea plantei difera si este cuprinsa intre 60-80 cm. Este o planta care atrage fluturii si insectele si ii plac zonele insorite sau semiumbra. Nu infloreste spectaculos la umbra.

  Pentru a stimula inflorirea, tulpinile pe care s-au ofilit florile se taie.







Comments

  1. ce frumoase sunt, le stiu dar nu stiam cum se numesc!
    https://www.jurnaluluneieve.ro/2020/01/regatul-vinului-cricova-orasul-celor.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am aceeasi dilema cu multe plante. Noroc ca pe google images poti sa incarci o poza si motorul de cautare iti da mai mult fotografii care semaana cu ceea ce ai incarcat. Asa mai descopar si eu plantele din gradina in cazul in care am uitat cum se numesc.

      Delete
  2. Nici eu nu stiam cum se numeste. Imi place mult acel bulgare de floricele! Arata superb si viu!
    Nu stiam faza cu google. Este valabil pentru telefon, sau si pe calculator obisnuit?
    Un weekend placut, Adriana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca doar pe calculator. Pe telefon nu stiu cum poti sa tragi poza in motorul de cautare. Eu o folosesc destul de des si imi place tare mult desi nu am mereu rezultatul asteptat.

      Delete
  3. Bun gasit in Noul An. Minunate aceste incantatoare minuni ale naturii.Sunt splendide si pline de personalitate, o incantare pentru orice privitor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna ziua domnule Rosciuc, An Nou cu sanatate si impliniri! Phloxul este o plata splendida, foarte variata prin culoare si aveti dreptate: este o incantare pentru privitor!

      Delete

Post a Comment