Primavara vs. vara

  Este o diferenta foarte mare intre Euphorbia Efanthia vara si iarna. Mie imi place planta asta la nebunie. Mi-a placut si vara dar acum, primavara este si mai spectaculoasa.
   Daca vara are frunzisul verde, incepand din iarna planta asta s-a colorat si are acum o culoare superba!

 In afara de faptul ca este extrem de decorativa, sta si verde sau maro tot timpul iernii. Prima poza este facuta pe 8 decembrie iar a doua pe 21 martie.
  Parca vad ca imi umplu gradina cu Euphorbia! :))Comments

 1. E foarte faina! :) Are un "comportament" interesant.
  Hei, sa nu sufoci trandafirii daca umpli gradina cu Euphorbia! :))
  Zi frumoasa iti doresc!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stai linistita Diana, trandafirii sunt la loc de cinste in gradina!

   Delete
 2. Arata extraordinar de decorativa! Mi se pare prea mare pentru ghiveci, din pacate.
  vreau sa te intreb ceva: am vazut la Lidl ghivece cu rododendroni. Aveau si boboci.
  Crezi ca se pot pastra, ai avut vreodata?
  Numai bine, Adriana draga! Un weekend linistit sa ai!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sa stii ca nu e mare deloc, pentru gradina. Nu este indicat sa cumperi o floare sau o planta care este destinata pentru exterior si sa o tii in interior pentru ca nu o sa reziste. Rododendronul este si el o planta de exterior si creste foarte mare. Sau ar putea sa creasca foarte mare daca ar avea conditiile. Daca ai un balcon deschis ar putea sa reziste dar cu ceva protectie iarna. Oricum pentru casa eu iti recomand plante de interior pentru ca altfel nu o sa creasca armonios si nici nu o sa reziste.

   Delete
 3. mi-e dor de primavara, o admir din casa acum dar am sperante!
  https://www.jurnaluluneieve.ro/2020/03/27-martie-1918-un

  ReplyDelete
  Replies
  1. Coco eu zic ca va trece mult pana sa iesim din impas!

   Delete
 4. Replies
  1. Laura sa stii ca eu recomand casa in loc de bloc! Sotul meu nu avea nici o pretentie pentru ca el a crescut la bloc dar eu i-am spus de la inceput ca nu intra in discutie blocul :)). Acum si el e tare incantat chiar daca e mereu treaba si avem foarte mult de investit! In fiecare an avem cate o idee sau trebuie sa modifici ceva sau trebuie sa vopsesti ceva. Nu ai timp de plictiseala si cu gradina nu mai ai timp nici de tine! Dar merita, zic eu!

   Delete
 5. Ma intriga Euphorbia asta, si are si flori interesante nu-i asa? Cred ca m-ai convins ca merita sa o am in gradina, mai ales ca ramane verde chiar si iarna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dana este o planta chiar faina dar vezi ca sunt mai multe feluri: am si eu doua Euphorbia . Mie imi plac amandoua dar cea pitica e mai faina pentru ca e mai compacta. Acici vezi si cum infloreste!

   Delete

Post a Comment