Trandafiri David Austin

   Sunt mare, mare fan trandafiri Austin. Sunt multi trandafiri frumosi dar cei de la Austin mi se par deosebiti prin numarul de flori pe care acesti trandafiri ii fac intr-un sezon. Bine, ca si culoare nu sunt cei mai spectaculosi trandafiri dar, recupereaza prin forma florii, numarul de petale pe o floare si numarul de flori produse.
 Am tot cumparat trandafiri englezesti de la David Austin si o sa mai cumpar pentru ca au o multime de trandafiri frumosi. Anul acesta am cumparat 2 trandafiri: unul roz si unul galben. Cel roz se numese Eusatcia Vye iar cel galben Tottering by Gently. Cei doi sunt cum nu se poate mai diferiti: Eustacia Vye, numita dupa eroina din romanul lui Thomas Hardy, The Return of the Native, este un trandafir roz care se pare ca a fost creat ca inlocuitor a lui Abraham Darby, are peste 40 de petale la o floare si este foarte parfumat.  Tottering by Gently este total diferit de Eustacia: are un singur rand de petale si este un galben pal.
  Inainte nu eram mare fan nici trandafiei simplii, nici trandafiri care au o culoare pala dar ce pot spune...gusturile se mai schimba.
 I-am cumparat de la Gradina-Bijoux pentru ca aici i-am gasit. Ei au cei mai noi trandafiri de la David Austin desi nu sunt cei mai ieftini de pe piata. Dar cand vrei ceva si vrei acum, ce mai conteaza cativa zeci de lei in plus?

Au venit frumos ambalati si trandafirii sunt foarte sanatosi si vigurosi. Cei de la Gradina-Bijoux au fost foarte draguti si mi-au trimis si cel mai nou catalog de la David Austin. Cui nu ii plac cataloagele cu trandafiri sau cu plante in general?

Mai jos aveti cate o poza cu trandafirii, ambele luate de pe site-ul producatorului. Care va place mai mult?









 

Revin in vara cu poze si impresii !

Comments

  1. Superbe flori, inveselesc totul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici nu stii cat astept sa-i vad infloriti!

      Delete
  2. Cum as putea alege?! I-as nedreptati pe cei galbeni! :) Sunt frumosi ambii, in felul lor. :) Despre cei galbeni nu sunt sigura ca i-as numit trandafiri daca nu le-as privi cu atentie tijele si frunzele. :)
    Sa traiasca! Sa-nfloreasca!
    Weekend frumos iti doresc, Adriana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu zic ca i-ai recunoaste daca i-ai vedea in realitate. Cateodata e intr-adevar greu de ales mai ales cand sunt o gramada de trandafiri in lumea asta. Diana, trebuie sa fac o postare cu cataloagele mele de trandafiri sa vezi cati producatori sunt si cat de diferiti pot fi trandafirii!

      Delete
  3. Good morning dear Adriana,
    What a lovely new roses you have in your garden. I love to see them on your blog when
    they are in bloom. Yes and taste can change. Certain single roseflowers are very beautiful too!
    A magnet to Bee's.
    Have a wonderful weekend ahead
    Rosehugs Marijke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Marijke, here people prefer the ones with many leaves and in 2 or 3 colors. I like the ones in 1 color. So tastes are very different and indeed can change over time. I fell in love with the single row petal roses recently. The bees are a reason that I bought the yellow one. I have 2 others with one row of petals but those are miniature roses, they only go up to 60 cm but they are very nice. A good weekend for you too, Marijke!

      Delete
  4. Succes, Adriana! Așteptăm vara și fotografiile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu astept sa infloreasca sa le fac niste fotografii mai artistice!

      Delete
  5. Sint frumosi amandoi! parca deja simt parfum de trandafiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana, din cate stiu Eustacia Vye e renumita pentru parfumul ei si cred ca si cel galben are ceva parfum dar o sa iti spun cand infloresc!

      Delete
  6. Si eu am plantat Eustacia Vye in toamna, abia astept sa-l vad inflorit ! 🤗

    ReplyDelete

Post a Comment